Birileri suçlu arıyor diğerleri halen seviniyor bakın beyler geçti seçimler önünüze bakın. Artık suçlu arayan varsa aynaya baksın. Hopa farklı bir ilçe değil belediye seçimleri en küçük sivil toplum kuruluşunun bir seçimi olsa bile insanlar ırklarından dolayı sınıflanıyor, kutuplaşıyor bu tutumun topluma derin zararlar veriyor ama kimse bunu düşünmüyor. Yeter artık herkes birey olarak düşünsün. Irkı ne olursa olsun tercihleri ırkına göre değil ilçenin aydınlık yarınları için kullansın. Evet ben bir tarafım ve benim bir görüşüm var herhangi bir seçim olduğu zaman ben seçeceğim kişinin ırkına bakmam benim görüşüme en yakın olan kişiye destek olurum.
Değerli okuyucularım dünyada hiçbir yönetim ırklara göre değerlendirilmez yönetmeye talip olan kişinin kendisine, görüşüne, insanlara bakışına dürüst ve doğrularına göre karar verilir ama maalesef ülkemizde ve özellikle ilçemizde her seçimlerden sonra en son söylenecek söz söylenir kazanan kim olursa olsun şövenlik öne çıktı ondan ben kaybettin denir. Bu söylemler ayıp gelecek nesillere bir kayıp olarak değerlendiriyorum ve aşalım artık bu söylemleri. Dünyanın en büyük ırkçısı olan Naziler bile kaybetti bu düşüncesinden ötürü.
Evet seçimler dört yılda bir yapılır kaybeden yarın kazanır hayat devam eder ama şövenlik duygusunun takipçisi olanlar yaşam boyu yaşadığı sürece hep kaybeder. İçindeki kin ve nefret onu kemirir eritir yok eder. Onun için artık aşalım bu tür söylemleri kimse mağlubiyetin faturasını şövenliğe çıkarmasın bundan kimse yarınlar için umutlu olamaz herkes işini doğru yapar topluma faydalı biri olarak yaşamını dizayn ederse hiç kimse bir diğerini suçlayamaz. Evet biz ilçemizi görüyor yazıyorum hiç kimse seçme hakkına sahip olmadığı ırkı için suçlanmasın diyor saygılar sunuyorum.