BİR KENTİN MEYDANI, O KENTTE YAŞAYAN İNSANLARIN ORTAK HAKKIDIR
Orhan Aydın, kent meydanı yapılması konusunda Şavşat halkının yanında yer aldı
Artvin’in Şavşat ilçesindeki Hükümet Konağı ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesi yıkılarak aynı yere yenisinin yapılmasına karar verildi. Fakat Vatandaşlar tarafından, Hükümet Konağının yıkılması sonrası ortaya çıkan alanın kent meydanı olması, Hükümet Konağının bir başka yere yapılması talep edildi.
Artvinli tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Şavşat’ta yıkımı gerçekleştirilen hükümet konağı yerine kent meydanı yapılmasını isteyen Şavşat halkının yanında yer aldı.
Ülke genelinde gerçekleştirilen çevre mücadelelerinin yanı sıra Artvin’de yıllarca Cerattepe için verilen mücadeleye, yaşam haklarını savunan yurttaşlara her zaman desteğini gösteren tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, ilçede kent meydanı isteyen Şavşat halkına destek oldu.
Şavşat halkının kent meydanı isteğine Video çekerek destek olan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın,
“Değerli Şavşatlı hemşerilerim; aldığım duyumlara göre ilçemizin merkezindeki eski bina yıkılarak yerine 4 katlı ya da 5 katlı kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü yapılacak deniliyor. Bu ne kadar doğru sorgulamak gerekir diye düşünüyorum. Bir kentin meydanı, o kentte yaşayan insanların ortak hakkıdır. Betona gömülmüş bir Şavşat meydanının ne Şavşatlılara ne de orayı ziyaret edecek bizim gibi Şavşat özlemiyle yanıp tutuşan insanlara hiçbir katkı sağlamaz.
Orası büyük rengarenk çiçeklerle ve ilçemizin bağrında yetişen ağaçlarla süslenen bir park olursa hele ortasında Şavşat’ı tanımlayan bir heykel olursa kent apaydınlık olur. Gelin el ele verelim ve Şavşat meydanını Şavşat halkının malı kılalım, sevgiyle.” ifadelerini kullandı.